Lukač donio rješenje o otkazu službenici MUP-a RS Milanki Erić

Lukač donio rješenje o otkazu službenici MUP-a RS Milanki Erić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je rješenje o prestanku radnog odnosa službenici Milanki Erić zbog, kako je saopš

Lukač issued a decision on the dismissal of RS Ministry of Internal Affairs official Milanka Erić
Milionske sumnjive nabavke uniformi u MUP-u Srpske
Lukač, Ilić i Ćulum tuže Dragičevića zbog klevete: Traže po 8.000 KM radi naknade štete!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je rješenje o prestanku radnog odnosa službenici Milanki Erić zbog, kako je saopšteno, “davanja netačnih i nepotpunih podataka prilikom zasnivanja radnog odnosa u MUP-u koji su od značaja za zasnivanje radnog odnosa”.

“Prilikom zasnivanja radnog odnosa svjesno je dala netačne i nepotpune podatke o dosadašnjem ponašanju, navikama i sklonosti koje ukazuju na podobnost za obavljanje policijskih poslova, odnosno podatke koji se odnose na kontaktiranje fizičkih i pravnih lica koja se bave ili su se bavila kriminalnim aktivnostima”, saopšteno je.

Dodaje se da je po saznanju za okolnosti koje je čine nepodobnom za obavljanje poslova policijskog službenika, Ministarstvo preduzelo sve aktivnosti u cilju zaštite integriteta.

Na suđenju narko grupi iz Banjaluke, koja je osuđena 2018. godine, Erić je bila jedan od svjedoka.

U presudi toj grupi, koju je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske, nalazi se i dio iz svjedočenja Erić, koji je nedavno otkrio portal Infoveza.

„Poslije izvjesnog vremena, njena dva prijatelja (imena poznata redakciji), pitali su je da li poznaje nekog od koga može nabaviti kokain, te se ona tada sjetila jednog od optuženih. Putem Fejsbuka dotični joj je dao broj telefona nakon čega su se vidjeli i ispred zgrade u kojoj je ona stanovala u Ulici Majke Knežopoljke u Boriku. Tom prilikom joj je rekao da može obezbijediti kokain za njene prijatelje i pitao ju je koliko toga želi. Tada je kontaktirala… koji joj je rekao da želi količinu za iznos od 100 KM, nakon čega je od optuženog drogu preuzela i predala“, navodi se u presudi.

“Pripadnici MUP-a moraju svojim ponašanjem i navikama biti primjer u društvu, te svako odstupanje od istog je nedopustivo i kao takvo zahtijeva primjenu svih mehanizama u skladu sa zakonom. Naglašavamo da nijedan pripadnik Ministarstva nije zaštićen i da Ministarstvo budnim okom štiti integritet rada, a jedan od načina je čišćenje svojih redova od nepodobnih službenika”, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

O ovome je naš portal pisao još prije dva mjeseca:

MUP zapošljava trgovce narkoticima?!

(Mondo)