JU “Centar za kulturu” Derventa kafe kuvarica načelniku opštine

JU “Centar za kulturu” Derventa kafe kuvarica načelniku opštine

Opština Derventa je 29.11.2019. godine raspisala Poziv za dostavljanje ponuda za javnu nabavku ugostiteljskih usluga u toku 2020. godine. U opisu pred

Da li je šef Kluba poslanika SNSD-a „čist“ pred zakonom?
PREOKRET U DERVENTI Milorad Simić u FOTO FINIŠU pobijedio za načelnika opštine
Derventa: Još 14 zaraženih virusom, od čega 13 korisnika u domu za starija lica

Opština Derventa je 29.11.2019. godine raspisala Poziv za dostavljanje ponuda za javnu nabavku ugostiteljskih usluga u toku 2020. godine. U opisu predmeta javne nabavke se navodi da se radi o uslugama posluživanja pića  za načelnika opštine, zamjenika načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine. Dalje se navodi da se roba naručuje telefonskim pozivom ili pozivanjem zaduženog radnika za posluživanje, a ukupna sredstva namijenjena za ove usluge iznose 9 000 KM.

Poziv za dostavljanje ponuda za javnu nabavku ugostiteljskih usluga u toku 2020. godine.

U pozivu se navode i uslovi i zahtjevi koje ponuđač treba da ispuni kako bi učestvovao u predmetnom postupku javne nabavke. Od punuđača se traži da je registrovan za obavljanje predmetne djelatnosti (ovjerena kopija aktuelnog izvoda iz sudskog registra), te da dostavi potvrdu o uspješnoj realizaciji ugovora na istim uslugama.

Poziv za dostavljanje ponuda za javnu nabavku ugostiteljskih usluga u toku 2020. godine.

Međutim, i pored veoma jasnog i preciznog javnog konkursa i uslova za postupak javne nabavke, opština Derventa je 17.12.2019. godine donijela Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača , te ugovor dodijelila JU “Centar za kulturu” Derventa. Ujedno, “Centar za kulturu” je bio i jedini ponuđač, i punudio je ponudu u iznosu od 8 950 KM. Ispunjen je kriterijum izbora ponuđača po najnižoj cijeni, međutim navedeni kulturni centar nema u svojoj nadležnosti obavljanje djelatnosti koja je tražena pozivom.

Istini za volju, u sklopu “Centra za kulturu” nalazi se restoranski prostor koji se iznajmljuje. To su nam potvrdili i iz JU “Centra za kulturu”. Jelenko Živković, direktor kulturnog centar je na naš upit odgovorio rekavši: “U sklopu objekta postoji restoranski prostor koji mi iznajmljujemo, ali mi sami ne vršimo prometovanje hrane i pića.”

Ostaje nejasno kako i na koji način onda JU “Centar za kulturu” ispunjava sve uslove i zahtjeve tražene u pozivu, i kako je odluka mogla biti donesena.

(infoveza.com)