Zašto Đajić sada ćuti o ukradenim zaštitnim maskama?

Zašto Đajić sada ćuti o ukradenim zaštitnim maskama?

UKC Republike Srpske je prije više od pola godine poslao saopštenje za javnost u kojem je rečeno da su 28. oktobra 2021. godine mehanizmom unutrašnje

Portparol UKC-a: K’o anđeo Boga, ja poštujem i cijenim direktora svoga!
Dali podršku Đajiću, članovi se protive
Šta je epilog afere „Kiseonik“?

UKC Republike Srpske je prije više od pola godine poslao saopštenje za javnost u kojem je rečeno da su 28. oktobra 2021. godine mehanizmom unutrašnje kontrole utvrđene nepravilnosti u magacinu Kliničke apoteke UKC-a u kojem je nedostajala veća količina jednokratnih hirurških zaštitnih maski.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, odmah je naredio vanredni popis i imenovao Komisiju za vanredni popis lijekova i potrošnog materijala u Kliničkoj apoteci, sa zadatkom da se utvrdi stvarno stanje lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Obavijestili smo tada javnost da smo preduzeli sve mjere propisane zakonom i dali predmet na postupanje nadležnom tužilaštvu, te pozvali nadležno tužilaštvo na promptnu reakciju” istakli su u saopštenju UKC-a.

Međutim, ni promptne reakcije ni makar djelimičnog epiloga još uvijek nema. Portal Infoveza uputio je dopis MUP-u Republike Srpske sa pitanjem o tome gdje je zapela istraga.

“U vezi sa Vašim pitanjima obavještavamo Vas da istragu u navedenom predmetu provodi Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, naveli su iz MUP-a i dodali da se za više informacija obratimo nadležnom tužilaštvu.

To smo i uradili, ali kao po običaju, Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci se pravi da ne postoji, pa stoga nikakav odgovor nismo ni dobili, što nas nije spriječilo da pitamo Vladu Đajića za više informacija. Međutim, dok se tada hvalio prijavom nepravilnosti, Đajić danas o svemu ćuti. 

Do danas javnost je ostala uskraćena za informaciju da li ova krađa maski sa UKC-a ima veze sa pohapšenim licima u aferi Instituta za javno zdravstvo RS odnosno da li je upravo Institut prodavao ove maske. 

Možda se razlog krije i u njegovom bliskom saradniku Milanu Ćurliću zvanom Ćurla i njegovoj supruzi, koje je Gorica Dodik, kćerka predjsednika SNSD-a Milorada Dodika, na društvenoj mreži Tviter javno kritikovala, a za kojeg je od ranije poznato da je blizak saradnik Vlade Đajića.

“Kad smo već kod Miladinog muža, da ne zaboravimo i Ćurlinu ženu Željku, protiv koje se pokušava pokrenuti disciplinski postupak jer odbija da radi ono za šta je plaćena. Žena koja je radila na recepciji hotela na Kozari, sada vedri i oblači, kao i njen muž, po UKC-u”, poručila je Gorica Dodik na društvenim mrežama.

Ljudi koji su zgroženi ponašanjem ovo dvoje diletanata, svakodnevno mi šalju šta oni rade, doktori su ogorčeni, prije svega na njegovo, pa onda i njeno ponašanje“, rekla je Dodikova.

Autor: Stefan Blagić