Uhljebljena još jedna „stranačka“ učiteljica?

Uhljebljena još jedna „stranačka“ učiteljica?

Dana 25.11.2020. godine objavljen je Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme za profesora razredne nastave u Službenom

Gatačka vlast drži kontinuitet u kršenju zakona
Stranački ljudi ne smiju biti članovi komisija za konkurs
Nakon pisanja “Micro mreže” o članovima Komisije za borbu protiv korupcije Ministarstvo poništilo kompletan konkurs

Dana 25.11.2020. godine objavljen je Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme za profesora razredne nastave u Službenom listu „ Glas Srpske“ i na stranici CISO za Osnovnu školu „ Branko Radičević“ u Banjoj Luci.

“U startu svjesna da je konkurs već „obećan“ i „namješten“, prijavljujem se da bih još jednom dokazala da prijem radnika određuje ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i njena savjetnica Enea Hotić, prema postignutim rezultatima koje su „stranačke“ učiteljice ostvarile u stranci „Ujedinjena Srpska“, jer je to, nažalost, presudni kriterijum koji se gleda kada se primaju radnici u radni odnos u prosvjeti”, kaže prof. razredne nastave Nada Vasiljević, čiji smo slučaj već analizirali protekle sedmice.

Komisiju za prijem radnika su ovaj put činila tri člana: profesor razredne nastave Dijana Crnadak, profesor razredne nastave Klaudija Lukić (član stranke „Ujedinjena Srpska“) i profesor srpskog jezika Tatjana Cvijić (takođe član stranke stranke „Ujedinjena Srpska“).

“Dana 10.12.2020. godine, obavljen je intervju i test sa kandidatima koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom, među kojima sam i ja. Svima je jasno da postoji osnovana sumnja da kandidat koji je „nagrađen“ za popunu ovog upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme, dobije od direktora škole Siniše Rendića unaprijed pitanja za test i intervju, kako bi pokazao/la svoju potpunu dominaciju i „sposobnost“ za prijem u radni odnos”, kategorična je Vasiljevićeva.

Na oglasnoj tabli u školi, 11.12.2020. godine, objavljena je rang lista kandidata vrednovanih na prethodno pomenutom konkursu. Nažalost, ona potvrđuje još jedno kontroverzno zapošljavanje, jer se postavlja pitanje da i je prvorangirana učiteljica Nikolina Malešević, koja je pokazala svoju „maksimalnu dominantnost“ u konkursnoj proceduri, na ovom konkursu „nagrađena“ za svoju poslušnost od strane ministrice prosvjete i kulture Natalije Trivić?

Na ovom konkursu prijavljeni su, između ostalih, i kandidati koji imaju 17 godina radnog staža. Direktor škole, Siniša Rendić je nedavno za magazin „Buka“ izjavio da ne mogu biti u istom položaju oni koji imaju 17 godina radnog staža i oni koji imaju malo radnog staža, te da se mora ispoštovati zakonska procedura. Čini se da je prijemom učiteljice Nikoline Malešević, direkor škole pokazao je da je sam sebi kontradiktoran.

Iz ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske odbacuju navode koji govore o tome da se profesori razredne nastave primaju prema stranačkom kriterijumu.

Sa druge strane, kako Infoveza nezvanično saznaje, roditelji djece kojima je predavala Nada Vasiljević najavljuju da neće dozvoliti djeci da pohađaju nastavu, dok se ova, kako tvrde, nepravda, ne ispravi.

Infoveza / Piše: Stefan Blagić