U banjaluci održan sastanak predstavnika udruženja roditelja-njegovatelja

U banjaluci održan sastanak predstavnika udruženja roditelja-njegovatelja

U Banja Luci je 11.05. 2024. godine održan sastanak predstavnika Udruženja iz cijele RS u vezi inicijative koju pokreće Udruženje "Glas tišine " uz ve

Besplatne karte za penzionere ne važe u jutarnjem špicu
Dozvole za izgradnju teniske arene izdavane naknadno
Kako su u „Gradskom groblju“ BL zataškali dugogodišnju pljačku unesrećenih

U Banja Luci je 11.05. 2024. godine održan sastanak predstavnika Udruženja iz cijele RS u vezi inicijative koju pokreće Udruženje “Glas tišine ” uz veliku podršku Udruženja “Plavi balon” Prijedor .

Cilj inicijative je da se ujedini što veći broj udružeja u borbi za ostvarivanje prava roditelja-njegovatelja. Razlog pokretanja inicijative je nezadovoljstvo Zakonom o dječjoj zaštiti u dijelu koji se odnosi na Status roditelja – njegovatelja.

Inicijativu je podržalo 14 udruženja iz cijele RS

Organizator sastanka su Valentina Stojić predsjednica UG “Glas tišine ” Banja Luka i Vojin Nišević predsjednik UG “Plavi balon” Prijedor.

Na sastanku su prisustvovali :Udruženje “Korak nade” Brod, Udruženje “Duga”Gradiska, Udruženje “Neven” Prijedor, Savez za rijetke bolesti RS, Udruženje “Bijeljinska djeca suncokreti” i sportsko rekreativno udruženje “Sunce”, kao i predstavnici roditelja.

Na sastanku su naveli i zajedničku izjavu koju prenosimo u cjelosti:

“Cilj sastanka je da se usaglasimo oko  prijedloga zakonskih izmjena  koji se tiču roditelja njegovatelja, o pokretanju Peticije, kao i definisanju buduće saradnje.

Prvi korak koji namjeravamo preduzeti je upućivanje Peticije Narodnoj Skupštini RS u cilju upoznavanja poslanika sa našim problemom.

Ovu inicijativu podržalo je 14 udruženja iz cijele RS, mi se nadamo da će se priključiti još udruženja.

Na sastanku je dogovoren memorandum o razumijevanju i saradnji udruženja u želji razvijanja međusobnih odnosa, kao i sprovođenja zajedničkih aktivnosti.

Ovim memorandumom o saradnji nastojaćemo da unaprijedimo kvalitet života djece i lica sa smetnjama u razvoju.

Naredni sastanak je planiran u junu mjesecu na koji će biti  pozvani i predstavnici medija.”