Turistička agencija “Travel for fun” bolnicama prodaje zaštitna odijela i maske

Turistička agencija “Travel for fun” bolnicama prodaje zaštitna odijela i maske

Koronavirus je uzdrmao ekonomije širom svijeta, a na udaru je najviše uslužni sektor. Mnogi restorani, hoteli i turističke agencije ne znaju da li će

Milioni maraka za HDZ-ovo IT zajedništvo
Saradnja “Kamira” i HDZ-a kao partijsko – poslovna saradnja na račun javnog novca
NEŠIĆEVA “ŠOPING” AVANTURA: Putevi RS daju 350 000 KM za nove aute

Koronavirus je uzdrmao ekonomije širom svijeta, a na udaru je najviše uslužni sektor. Mnogi restorani, hoteli i turističke agencije ne znaju da li će se ikada više moći oporaviti.

Međutim, postoje one turističke agencije koja su se ipak “snašle”, pa ostvaruju prihode i u ova teška vremena.

“Travel for fun” d.o.o. iz Banjaluke je turistička agencija koja prodaje i zaštitne maske i odijela za vrijeme korone. Radi se o agenciji čiji je direktor Saša Marković, isti onaj čovjek koji je i direktor Omladinskog komunikativnog centra (OKC) Banja Luka koji se, makar načelno, bori i protiv korupcije.

JZU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj i JU Dom za starija lica Doboj (simpotamtično – radi se o javnim ustanovama iz grada iz kojeg je i spomenuti Marković) i firma “Travel for fun” potpisali su 3.4.2020. ugovor u vrijednosti od 127 024,40 KM bez PDV-a za nabavku zaštitnog odijela i maske.

Izvor: akta.ba

Ništa ne bi bilo čudno da se ne radi o turističkoj agencija, na čijem sajtu se ne spominje ništa osim turističkih ponuda.

Ugovor je sklopljen na osnovu pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja, i bolnica Sveti apostol Luka i Dom za starija lica su za ovu nabavku pregovarala samo sa turističkom agencijom “Travel for fun”. Takođe, kontaktirali smo i bolnicu Sveti apostol Luka kako bi nam dostavili objašnjenje zašto su pregovarali, a kasnije i sklopili ugovor, sa turističkom agencijom prilikom nabavke zaštitnog odijela i maski. Do objavljivanja ovog teksta, odgovor nismo dobili.

 

Kontaktirali smo i agenciju “Travel for fun”, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Podsjećamo, agencija za javne nabavke BiH je izdala saopštenje koje se odnosi na zloupotrebu nabavki po hitnoj proceduri uslijed koronavirusa, poseban akcenat stavljajući na direktni sporazum i pregovarački postupak bez objavljivanja obavještenja.

Marković je osnivač i suvlasnik firme Lucido, agencije koja je organizovala mnogobrojne koncerte u saradnji sa Gradom Banja Luka, od kojih je najpoznatiji onaj od Harisa Džinovića krajem 2018., koji se nikada nije održao. Vlasti su se pravdale da je koncert otkazan zbog protesta grupe “Pravda za Davida”.

Infoveza / piše: Stefan Blagić