Šipovo: Porodica Đukić nije bila obaviještena o izboru nove predsjednice udruženja

Šipovo: Porodica Đukić nije bila obaviještena o izboru nove predsjednice udruženja

Juče je u skupštinskoj sali Opštine Šipovo održana skupština Udruženja višečlanih porodica “Naša radost 4+” Šipovo.

Načelniku Šipova stigla škoda od 83.000 maraka
Kovač uzima ekstra-profit firmama koje nisu iz Šipova
Municipality as a Family Business: Šipovo Mayor Hires His and His Wife’s Relatives

Juče je u skupštinskoj sali Opštine Šipovo održana skupština Udruženja višečlanih porodica “Naša radost 4+” Šipovo.

Skupštini su, pored članova udruženja, prisustvovali i predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Republike Srpske “4+” Miladin Gotovac, predsjednica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece “MG Radost” Miljka Antić, načelnik opštine Šipovo Milan Kovač, te direktorica JU Centar za socijalni rad Šipovo Jelena Pavlović.

Skupština je započela minutom ćutanja u znak poštovanja preminuloj predsjednici udruženja “Naša radost 4+” Jovanki Đukić. Jovanka je bila poznata po svojoj borbi za prava višečlanih porodica, a njen doprinos zajednici će biti trajno zapamćen.

Nakon pozdravnih riječi i obraćanja gostiju, izabrano je radno predsjedništvo, usvojen je dnevni red, a zatim je uslijedio izborni dio skupštine. Novo rukovodstvo udruženja čine:

Adrijana Tešić je izabrana za predsjednicu, dok je Sanja Dejan izabrana za predsjednicu skupštine. U Upravni odbor su izabrani Saša Kozomara, Aleksandra Jandrić i Dragana Vujković, dok su u Nadzorni odbor izabrani Goran Rakita, Marijana Grujić i Tanja Dakić.

Miladin Gotovac, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Republike Srpske “4+”, uručio je prigodne poklone načelniku opštine, direktorici Centra za socijalni rad i novoj predsjednici udruženja. Međutim, skupština nije prošla bez kontroverzi.

Mišo Đukić, jedan od sedmorice sinova preminule Jovanke Đukić, izrazio je nezadovoljstvo putem društvenih mreža, optužujući da je promocija kandidata SNSD za načelnika opštine Šipovo održana bez obavještavanja porodice. Đukić je zatražio javno izvinjenje od kandidata SNSD, naglašavajući potrebu za poštovanjem uspomene na svoju majku koja se neumorno borila za prava višečlanih porodica.

Takođe, on postavlja pitanje Centralnoj izbornoj komisiji BiH: “Zašto ni mrtvima ne daju mira?”

Jovanka Đukić, majka sedam sinova, preminula je u 66. godini. Njena borba za bolji status višečlanih porodica i vođenje lokalnog udruženja porodica sa četvoro i više djece “4+” ostavila je dubok trag u zajednici. Udruženje je aktivno sprovelo aktivnosti u Šipovu, Jezeru i Kupresu, zalažući se, između ostalog, za pravo svake majke na dječji dodatak.

(Jajce Online)