Onlajn predavanje u organizaciji Konfucijevog instituta: “Spoljna politika savremene Kine”

Onlajn predavanje u organizaciji Konfucijevog instituta: “Spoljna politika savremene Kine”

Prof. dr Miloš Šolaja u ponedjeljak, 11. maja u 13 časova, održaće onlajn predavanje u saradnji sa Konfucijevim institutom u Banjoj Luci. Tema pred

Anja Mudrenović: Cilj Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci jeste da poveže narode Republike Srpske i BiH i Kine
Proslava Kineske nove godine u Banjaluci
Rastući kineski uticaj u Republici Srpskoj – Javno daju 200 KM, tajno zarađuju milione

Prof. dr Miloš Šolaja u ponedjeljak, 11. maja u 13 časova, održaće onlajn predavanje u saradnji sa Konfucijevim institutom u Banjoj Luci.

Tema predavanja je “Spoljna politika savremene Kine” i tokom predavanja će se raspravljati o spoljnoj politici Kine od velikog otvaranja 1978. godine do danas.

Prof. dr Miloš Šolaja će se tokom predavanja osvrnuti i na odnos Kine sa svim akterima u modernom globalizovanom svijetu, prije svega sa SAD i drugim velikim državama, sa susjedima kao i sa zemljama u razvoju. Naglasiće se principi miroljubive aktivne koegzistencije koje je definisao Džou Enlaj još 1954. i njihov razoj do danas koji uključuje harmoničan razvoj u interesu Kine i svih njenih partnera.

Miloš Šolaja je profesor međunarodnih odnosa, međunarodne bezbjednosti i spoljne politike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci. Učestvovao je na više međunarodnih konferencija, kongresa i drugih događaja. Takođe, objavio je oko 100 radova u ovim oblastima u međunarodnim i domaćim časopisima i četiri publikacije od kojih su neke uvrštene i u međunarodne biblioteke.

Predavanje će se održati preko aplikacije Google Hangouts, a prijave su obavezne na e-mail: [email protected]

Ovo je drugo po redu onlajn predavanje u organizaciji Konfucijevog instituta.

(Infoveza)