Dukićeva Drina “omiljeno” osiguranje javnim institucijama, preduzećima i ustanovama RS

Dukićeva Drina “omiljeno” osiguranje javnim institucijama, preduzećima i ustanovama RS

"Drina osiguranje a.d. Milići"  redovno dobija tenderski novac od gotovo svih javnih ustanova, preduzeća i institucija Republike Srpske. Predsjedni

Boksitova kćerka firma majka svim javnim nabavkama u opštini Milići
Dukić naredio radnicima da auta i imovinu osiguravaju kod Durmića
Milići u raljama porodice Dukić

“Drina osiguranje a.d. Milići”  redovno dobija tenderski novac od gotovo svih javnih ustanova, preduzeća i institucija Republike Srpske.

Predsjednik upravnog odbora Drina osiguranja je Rajko Dukić, tajkun iz Milića i dugogodišnji član SNSD-a. Aleksandar Dukić, sin Rajka Dukića, član je upravnog odbora “Drina osiguranja”, dok je drugi član Stevan Radić.

“Drina osiguranje” osigurava vozila Narodne skupštine Republike Srpske od autoodgovornosti, i to na osnovu direktnog sporazuma. O ovom ugovoru smo već pisali u tekstu NS RS u prošloj godini potrošila skoro 645 000 KM na automobile.  “Drina osiguranje” je dostavila ponudu koja je za svega 12 KM manja od ponude Mikrofin osiguranja, i prošla tender, s obzirom da je kriterijum bio najniža cijena. U ovoj odluci se navodi da nije dopuštena žalba.

Izvor: akta.ba

JP “ŠUME REPUBLIKE SRPSKE” A.D. SOKOLAC su potpisale okvirni sporazum sa “Drina osiguranjem” 10.2.2020. godine, a vrijednost ugovora je 260 492 KM. Za 260 492 KM, “Drina osiguranje” će da osigurava vozila od autoodgovornosti, a i svako službeno vozilo “Šuma Srpske” će imati kasko osiguranje.

UKC RS, takođe, osigurava svoju imovinu, i za to plaća “Drini osiguranju” 2 687 KM bez PDV. I ovdje se radi o direktnom sporazumu.

Izvor: akta.ba

“Drina osiguranje” je prošle godine osiguravala i automobile Vlade RS i za to su dobijali oko 14 000 KM.

Direktni sporazum je i KPZ Istočno Sarajevo sklopio sa “Drina osiguranjem” 27.12.2019.  Vrijednost potpisanog ugovora bez PDV-a iznosi 3.928,41 KM.

ZAVOD ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU ” DR MIROSLAV ZOTOVIĆ” za usluge osiguranja imovine plaća “Drini osiguranju” preko 17 000 KM.

“Drini osiguranju” se sreća osmijehnula i na tenderu koji su raspisale “Pošte Srpske”. “Pošte Srpske” 8.1.2020. godine donose odluku o dodjeli ugovora drugorangiranom ponuđaču. Prvoplasirani “Asa osiguranje” d.d. Sarajevo odbija da zaključi ugovor, navodi se u odluci. Nakon ovih zanimljivih okolnosti, “Drina osiguranje” dobija 46 942 konvertibilne marke za usluge osiguranja imovine “Pošta Srpske”.

Izvor: Pošte Srpske

ERS za osiguranje od odgovornosti iz djelatnosti prema trećim licima daje “Drini osiguranju” 2290 KM, ugovor je potpisan 6.2.2020. Međutim, ovo nije bilo dovoljno, te je 10.2.2020. potpisan novi ugovor za dodatne usluge osiguranja od odgovornosti iz djelatnosti prema trećim licima , a vrijednost ovog ugovor je takođe 2290 KM.

Inače, Rajko Dukić je takođe predsjednik kompanije “Boksit” Milići, koja prema izvještajima Ombudsmana BiH nije poštovala ljudska prava iz oblasti rada, te je načinila brojna djela koja su okarakterisana kao djela koja ugrožavaju ljudska prava.

Interesantno je da se Dukić dovodi u vezu i sa mnogim aferama u RS. Jedna od njih je i pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića 2.6.2019.

(infoveza.com)

Piše: Ivana Perišić Blagić